Let's Do It, Romania! 25 septembrie 2010

Sâmbătă, 25 septembrie a fost declarata Ziua Curățeniei Naționale. Datorita campaniei Let’s Do It, Romania! a fost o zi deosebit de încărcată pentru toata România. Cu o participare de peste 150000 de voluntari pe tot teritoriul tarii s-au adunat peste 6500 de mormane de gunoi.


În județul Arad, în jur de 3600 de arădeni au ieșit la curățenie și s-au colectat 7000 de saci de gunoi din toate zonele verzi din afara localităților pe tot teritoriul județului.


In Municipiul Arad si in imprejurimi au activat echipele care au actionat pe jos, echipele care au actionat pe biciclete fiind repartizate in locatii nu mai departe de 10 km de Arad iar echipele care s-au deplasat cu masini proprii au actionat in locatii aflate pe o raza de maxim 25 km. Am avut si echipe care s-au deplasat in teritoriu cu ajutorul autobuselor si microbuselor, puse la dispozitie de Takata si CTP. Judetul a fost impartit in 8 regiuni, fiecare regiune a avut cate un coordonator regional si fiecare localitate cate unul sau mai multi coordonatori locali. Un lucru foarte important a fost faptul ca am reusit sa formam echipe din comunitatile locale din toate zonele Judetului, oferind astfel ocazia tuturor sa participe la un eveniment de o asemenea amploare si pentru a nu fi nevoiti sa trimitem echipe din Arad la distante mari. Chiar daca atunci cand s-a realizat “harta deseurilor” nu s-au gasit mormane in toate locatiile, cu ajutorul voluntarilor si primariilor am incercat sa intervenim si sa periem in jurul localitatilor, pe marginea drumurilor, malul lacurilor, albiile raurilor, trasee turistice astfel incat sa nu lasam nici o zona din Judetul Arad murdara. Pentru o organizare cat mai buna, Echipa de coordonare si coordonatorii zonali au tinut o stransa legatura cu coordonatorii locali si sefii de echipa, care au transmis mai departe informatiile catre voluntari.


Echipa centrala pe judetul Arad:


Coordonator Judetean: Ioana Son
Coordonator Comunicare: Sebastian Popescu
Coordonator 25 septembrie: Bianca Son
Coordonator Logistica: Simona Stoica
Coordonator Cartare: Ioan Mihai Gale
Coordonator Voluntari: Alexandru Kosztandi
Coordonator Financiar: Maria Balaj


Coordonatori zonali:
Zona 1 – Arad: Alexandru Kosztandi
Zona 2 – Lipova: Sebastian Popescu
Zona 3 – Savarsin: Ioan Mihai Gale
Zona 4 – Gurahont: Col. Bocior Nicolae
Zona 5 – Sebis: Silviu Zbarcea
Zona 6 – Pancota: Florin Stana
Zona 7 – Ineu: Simona Stoica
Zona 8 – Chisineu Cris: Sorin Ardelean


În judeţul Arad am reuşit să clădim parteneriate cu toate autorităţile responsabile pentru o structură solidă si de succes: Primaria Arad, Consiliul Judetean Arad, Agentia Pentru Protectia Mediului, Inspectoratul Pentru Situatii de Urgenta “Vasile Goldis” Arad, Inspectoratul De Jandarmi Judetean Arad, Inspectoratul Scolar Judetean Arad, Inspectoratul de Politie Judetean Arad – Serviciul de Interventie Rapida, Penitenciarul Arad, Administratia Nationala “Apele Romane”; parteneriate cu ONG-uri: ProgressOn, Miscarea Aradeana, Respira Verde, LSUAV, LSUVVG, Pro Tineret Vest.


Sustinatori principali ai proiectului au fost actrita Georgiana Popan, Formatia Locatarii, echipa fanion a Aradului-UTA, de asemenea ACU Arad.


Ca si sponsoriam avut: ProgressOn, www.campusarad.ro, Takata, Bricostore, Continental, Miscarea Aradeana, La Mouche Society Club, Creative Group, A.S.A, Polaris, Kaufland, Metro, Visual Advertising, Carpatina, West Dental, Dedeman, Prodir Srl, Cafeneaua Literara Joy’s, Cafe & Bistro Boeme.


Multumim tuturor autoritatilor partenere, tuturor sustinatorilor si sponsorilor pentru ajutor si nu in ultimul rand voluntarilor care au iesit la actiune in 25 septembrie. Ne dorim ca pe viitor sa transformam acest proiect intr-unul anual si asteptam ca toti aradenii sa participe activ la protejarea si pastrarea mediului inconjurator.