28 iulie 2010

Oniros II

Nu mai vazuse de mult o asemenea seara de iunie. Nu era seara chiar, ci asa pe mijite o dupa masa intunecata. Intotdeauna ii placuse vremea mai racoroasa si se simtea bine in pielea sa pe o vreme ca aceasta. Odata ce spatiile adancite de pe trotuar se umpleau cu apa isi aduse aminte de copilarie cand sarea in ochiurile de apa de pe strada din fata casei sale. Ceea daca ar fi facut acum I s-ar fi parut copilaresc, dar in acelasi timp amuzant. Nu ii placea sa se prosteasca, la varsta pe care o avea déjà se putea spune ca este un membru respectat al societatii. Era tanar, la ai sai 28 de ani inca era tanar. Oricum, avand o slujba careia ii placea la nebunie. Gasea ceva foarte satisfacator in a fi medic. Recunostea ca nu avea aceea chemare la fapte de mare filantropie si caritate catre semeni. Stia ca poate ajuta lumea, dar pe aceasta lume nu te hranesti, nu te imbraci, incalti, speli si te ingrijesti pe tine si familia ta cu ceea ce gasesti pe strada.
Putea sa aleaga altceva, inceputurile sale nu ii permiteau cu foarte mare usurinta in a se educa in un asemenea job destul de scump. Dar acesta ramase visul sau.
 
In puterea zilei, pe la vremea cand englezii se asezau la ceai, cutreiera orasul pe o ploaie marunta de vara in cautarea unui cadou perfect. Pregatise cadrul oferirii cadoului de mult timp, nu incapea indoiala in privinta faptului ca stia si nu uita data. Despre barbatii si in special despre sotii se circula aceasta conceptie, ca si cum ar uita fiecare zilele de nastere ale sotiilor lor cat si ale odraslelor. El stia ca nu se poate autoinclude sau include in grupul supergeneral si supranumeric al barbatilor “generali”. Evident nu avea grad de general si multi nici nu se puteau apropia de acest grad, dar norocul sau fu’ intalnirea cu un militar de scoala veche dar cu viziune si dreptate in juedcata. Cand terminase medicina, avea déjà experienta in incercari si tatonari sugrumate de lipsa banilor. De accea se hotari in a-si creea excelenta care l-a tinut in randul de varf al universitatii sale. Fusese un student model si era admirat de oamenii care ii placeau, asa ca in momentul in care i-se ivi ocazia de a devein militar nu refuzase. Astfel dupa un an de militarie, curs intensive, iesise ofiter decorat pentru excelenta. Parca incepusera sirul victoriilor pentru el.

Cadoul il lasase intentionat in ultima zi deoarece a avut ceva précis in minte. Stia incotro il indreptau pasii si era pregatit de a parcurge drumul ce I se deschidea in fata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu