2 iulie 2010

Fara vise!

Lipsa de inspiratie crunta. Revenim cu mistocareala si impresiile noastre despre copii din ziua de azi. Probabil ca din cauza ideilor mele despre lume, respect si cum ar trebui sa fie ea.
Poate sunt considerat de prunci bosorog sau de moda veche, incvechit sau ceva de genul asta. Ceea ce nu imi vine sa cred este imprejurarea de intamplari prin care ajung sa detin o uriasa furie oarba inmagazinata in mine referitor la actiunile mele recente si persoanele implicate care le "inserez" in actiunile mele.
Reactiile pe care eu le consider normale dispar si chiar devin reactive impotriva mea ceea ce mahneste profund, avand in vedere ultimele zile. Am crezut ca va fi bine si ca semnele primite vor fi cele asteptate de mine, dar din cate se pare mi-am pierdut acel dar de a citi oameni.
Un proverb Zen spune: "Durerea nu este decat o piatra pe frunte, iar cel care ti-a pus piatra, nu este decat un inocent".
Uneori speranta moare ultima. In cazul meu ea a murit din fasa. Nu consider acordarea unei a doua sanse unei intentii muribunde. Poate exagerez, poate am noroc, poate o sa ma luminez si o sa imi dau seama ca toate aceste faze aparent inevitabile si permanente nu sunt decat niste halucinatii.
As vrea enorm de mult sa fiu singur. As vrea enorm de mult sa merg pe un camp, sa imi intind o patura si sa admir norii trecuti pe cer. Sa stau in lumina soarelui batand in firul ierbii ce se leagana in cantecul verii.
Nu imi vine sa cred, dar propriul meu vis devine cosmar, soarele pe care il iubesc si il consider cel mai bun lucru din viata mea devine un chip hidos cu par de Gorgona si privire de iti spinteca si ultima farama de inima; o boare ucigatoare venind din Soare catre mine si zicand-umi: Tu esti de vina. De crezi prea mult despre ceea ce de fapt este? De unde ai ajuns sa crezi ca esti ceea ce nu esti? Nu mai incerca si renunta! Nu mai are rost! Chinuie-te! Zdreleste-ti ochii si deplange-ti soarta. Esti esenta lucrurilor in care crezi, iubirea ta nu e fata de ea cin fata de visul tau. Nu spera la indeplinirea viselor tale. TU NU AI VISE. TU NU AI DREPTUL LA VISE. Esti inzestrat cu mediocritate, mila, autocritica si neatractivitate. Esti plictisitor si morbid de insuportabil. Nu incerca sa bati la usa inchisa si ferecata. Chiar daca orice zid cu poarta incuiata are si o fereastra invata sa sa te impinga altii prin ea si nu sa ii impingi tu.
Esti o cauza pierduta. Cel mai bun om de pe acest pamant devine dusmanul tau. Esti paharul spart in cioburi periculoase. Esti oglinda cu 77 de fete si eternul om de sub scara. Asta esti tu. Recunoaste odata pentru totdeauna si fii ceea ce cu adevarat esti. Nu-ti dori lumina lunii pe care nu o meriti sau lumina mea sa nu ti-o iei de buna. Vei devenii mic....foarte mic incat nici cea mai mica raza de a mea sa nu te atinga...vei devenii de o culoare cu care pamantul de va confunda si te va purta in adncuri spre focul de milioane de ani care iti va topii fiinta si iti va purta sufletul in inchisoarea de nepatruns. Vei ajunge in iad, iadul chinurilor cele mai groaznice...nici o posibila descriere nu poate compara realitatea in care vei pieri, pentru ca da esti sortit pieirii.

Intr-o zi sumbra a existentei umilului subsemnat...
Mihai, sarmanul

1 comentarii:

Bianca spunea...

"As vrea enorm de mult sa fiu singur. As vrea enorm de mult sa merg pe un camp, sa imi intind o patura si sa admir norii trecuti pe cer. Sa stau in lumina soarelui batand in firul ierbii ce se leagana in cantecul verii".....
Mitza dragule ai camp langa tine la 2 pasi...ce-i prostia asta cu singuratatea si moartea de vise la 20 de ani..revino-ti ca nu esti in perioada comunista cu LUMEA ei grii...observa lumea dimprejur si apoi mai vb...zici ca nu stiu cate tragedii ti s-au intamplat si esti gata sa mori! TERMINA!

Trimiteți un comentariu