5 iunie 2010

Oniros


 Era o zi minunata, sau cel putin in mintea sa asa ii aparea ziua de de 9 iunie. Chiar daca aceasta zi nu venise inca, el o astepta cu nerabdare stiind ca ceva bun se va intampla. Ca in fiecare dimineata dupa ce se trezi si merse la baie se uita in oglinda. Intoarse capul spre stanga, nimic in neregula, intoarse capul spre dreapta... la fel. Zambise.
Dadu incet drumul la apa si o lasa putin sa curga, apoi cu foarte mare grija de parca apa curgand din robinet avea sa fie ingrozitor de fierbinte, o incerca cu varful degetelor. Nu se incalzise deloc.
Un fior rece ii scutura tot trupul incepand cu ceafa care acum o simtea rece. Mai astepta putin si incercase apa cu degetele din nou, se incalzise putin. Isi facuse mainile caus si arunca apa spre fata. Senzatia era asa de placuta, incat se gandi ce frumos ar fi acum sa isi cufunde intreg corpul intr-o apa, limpede si racoritoare. Dupa ce luase acel prosop rosu primit de la ea si se sterse pe fata, se chiori in oglinda uitandu-se la pleoape.
Ii placeau genele sale, mai lungi si putin curbate. I se pareau singurul lucru delicat de pe intreg corpul sau. Dupa ce inspecta cat de curati ii sunt ochelarii, ii pusese pe nas si revine in camera. Undeva pe noptiera langa batonul de ciocolata si sticla de apa, era un caiet cu copertile negre parca infierate cu niste monograme elaborate. Lua caietul si un pix ce il gasi pe masa si incepu sa isi scrie visul. Umplu vreo doua pagini dupa care puse pixul jos. Nu ii place ca visurile sale au aceleasi personaje.
Se gandi apoi ce avea sa faca in aceasta lunga zi.
Initial vru sa mearga in port sa mai piarda vremea contempland marea si toti oamenii care se bucurau de frumusetea ei. Dar renunta la aceasta idee de curand ce iesise sa vada cum e vremea afara.
O ploaie marunta cufunda orasul adormit intr-un ropot de picaturi fine ce pareau a fi perle ce se spargeau de astfalt. Isi amintise de vremuri mult apuse si ofta incet aproape insesizabil. Vantul adia usor inceputul serii si frunzele maslinilor


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu